Plafond spuiten

Is je plafond toe aan een nieuwe frisse verflaag? In de loop der jaren krijgt je plafond een steeds minder witte kleur. Je plafond spuiten is een dan mooie manier om een egaal en mooi eindresultaat te krijgen. Uw huis, woning, bedrijfspand snel dekkend met een laag latex, en de bescherming bieden die het behoeft; latex spuiten geeft al die mogelijkheden en meer.

Het kwasten en sauzen van plafonds en wanden behoort al lang tot de verleden tijd, al hoewel er nog erg veel schildersbedrijven bestaan die liever sauzen, daar de uren ook betaald dienen te worden.

Spuiten is altijd de goedkopere optie, en door onze jarenlange ervaring met latex spuiten leveren wij een uitstekend eind resultaat, voor woning en bedrijfspand. Latex spuiten heeft met volume te maken, in een korte tijd een grote ruimte van een nieuwe verflaag voorzien is door middel van latex spuiten mogelijk.

Wat kost een plafond spuiten?

De gemiddelde schilder kosten voor je plafond spuiten liggen tussen de € 9 en € 14 per m². De exacte kosten zijn onder andere afhankelijk van het type verf dat je kiest, de afwerking en het oppervlak van je plafond. Bekijk hieronder een handig overzicht met de gemiddelde kosten voor plafond spuiten.

Werkzaamheden Gemiddelde kosten

 • (inclusief arbeid en btw)
 • Muren spuiten met latex € 6 – € 9 per m²
 • Schilder werkzaamheden € 35 – € 40 per uur
 • Wij zijn de beste specialisten kies daarom voor je project uit te laten voeren door Paintspray

Wat houdt je plafond spuiten in?

Als je je plafond laat spuiten, gebruikt de schilder een airless verfspuit. Deze verfspuit ook wel latexspuit genoemd spuit de door jou gekozen verf op hele hoge snelheid op je muur, waardoor je een strakke en streeploze afwerking krijgt. Met je plafond spuiten verberg je bijvoorbeeld ook makkelijk vochtplekken. Je plafond spuiten is geschikt voor nagenoeg alle soorten plafonds, waardoor je altijd geniet van het prachtige resultaat.

Voordelen van je plafond spuiten

Of je nu je je plafond wilt witten of gaat voor een kleur op je plafond, je plafond spuiten heeft vele voordelen. Zo is deze methode ontzettend snel, aangezien je met een airless latex verfspuit grote oppervlakken bedekt in een korte tijd. Hierdoor ervaar je meteen minder overlast, aangezien de schilder meestal niet langer dan een dag nodig heeft om de klus te klaren. Een latex spuitwerk plafond is daarnaast ook nog eens duurzamer. Dat komt doordat de latex in een dikkere laag wordt aangebracht en daardoor een langere levensduur heeft. Deze dikke laag latex zorgt bovendien voor een egaler resultaat. Een plafond sauzen zonder strepen is namelijk best moeilijk, terwijl je daar met muren spuiten vrijwel altijd voor een glad oppervlakte zorgt. Een ander belangrijk voordeel; het is goedkoper dan traditioneel je plafond schilderen.

plafond spuiten

Nog meer voordelen plafond spuiten

Een plafond spuiten heeft nog veel meer voordelen. Als een plafond lastig gerold kan worden, is spuiten sowieso een betere optie! Grote vlakken zijn ideaal voor spuitwerk! Er zijn verschillende technieken die gebruikt kunnen worden, zoals bijvoorbeeld de traditionele Airless spuittechniek. Maar ook een lucht ondersteunende airless spuittechniek. Om plafonds te spuiten wordt meestal een Airless systeem gebruikt. Met name wanneer ruimten leeg zijn, is dat een ideale methode. Nevel is dan namelijk geen probleem. Ook wanneer het gaat over grote oppervlakten, dan is dit de meest ideale techniek. Als er veel in de ruimte staat wat afgedekt moet worden, waarbij dus veel nevel niet gewenst is, dan kan het Easy Spray systeem gebruikt worden. Het is wat meer geschikt voor het spuiten van een kleinere ruimte.

Hoe gaat een plafond spuiten in zijn werk?

Hoewel een verfspuit voor het plafond meestal erg snel werkt, moet de schilder ook wat voorbereidingen treffen voor het aanbrengen van de verf. Hij moet er namelijk voor zorgen dat het eindresultaat zo strak en netjes mogelijk is. Lees hieronder hoe verf laten spuiten in zijn werk gaat.

 1. Muren en vloeren afplakken
  In de meeste gevallen moet een schilder de latexverf verdunnen voor de latex spuit. Dat betekent dat de kans op verfspetters in huis groot is. De vakman plakt daarom eerst de vloer en de overige wanden af met maskeerpapier en tape. Het afplakken van alle kozijnen en ramen met plastic hoort er ook bij, op deze manier komt de verf alleen op het plafond terecht.
 2. Hoofdschakelaar stroom uitzetten
  Verspuitbare latex is relatief vloeibaar en gaat dus niet goed samen met open stopcontacten. Daarom is het gebruikelijk om de stroom uit te schakelen voordat de specialist aan het werk gaat. Dit voorkomt dat er eventueel kortsluiting ontstaat doordat de vocht in het stopcontact terechtkomt. Ook het afplakken van de stopcontacten hoort bij deze stap.
 3. De plafonds voorbereiden
  De plafond latex moet zich goed aan het plafond hechten. Daarom ontvet de vakspecialist het plafond eerst. Dit gebeurt met een speciaal ontvettingsmiddel en een beetje water. Het is soms ook nodig om speciale renovatieverf te gebruiken ter voorbereiding.
 4. Plafonds spuiten
  Wanneer het plafond helemaal voorbereid is, is het tijd om te gaan verven. Het is gebruikelijk om in de hoeken te beginnen, waarna er steeds meer naar het midden wordt gewerkt. Soms is een enkele verflaag voldoende, maar het kan zijn dat de schilder twee lagen aanbrengt. Dat zorgt voor een betere dekking en verhoogt bovendien die levensduur van de verf.

Resultaat plafond spuiten

Wanneer dat u de keuze maakt voor het spuiten van een plafond, dan kiest u voor een mooi en glad resultaat. Paint spray brengt namelijk de latex of de muurverf egaal en gelijkmatig aan. Als het plafond droog is, dan is er nauwelijks structuur zichtbaar.

Btw tarief plafond spuiten

Geniet van een lager btw-tarief
De belastingdienst komt mensen tegemoet die woningen ouder dan twee jaar willen laten schilderen. In dit geval geldt niet het gebruikelijke btwtarief voor schilderen, maar een verlaagd tarief van 9%. Let wel op, voorbereidend werk zoals het verwijderen van stucwerk of het egaliseren van een plafond vallen onder het btw-tarief van 21%.

Laat meerdere schilderprojecten uitvoeren voor korting
Ben je van plan om meerdere ruimtes in je woning te laten schilderen? Doe dit dan tijdens één groot project. Het is in dat geval meestal mogelijk om korting te krijgen bij de schilder. Hij heeft namelijk relatief minder materiaalkosten en is in staat om in één keer door te werken.

Waarom latex spuiten de beste keuze is?

Latex spuiten door vakmensen. Alle kleuren kunnen wij spuiten. Kies voor latex spuiten en de daarbij behorende hoge kwaliteit. Latex spuiten geeft een veel mooier eindresultaat dan het traditionele sauswerk met de roller. De latex wordt verneveld op de muur wat een super strak eindresultaat geeft. Met het spuiten van latex breng je meer laagdikte aan wat ook nog eens de kwaliteit van het schilderwerk verhoogd. Onze latex spuiters zijn gedreven vakmensen die met passie het beste resultaat leveren zodat de klant 100% tevreden. een van de voordelen van Latex spuiten is dat de klus sneller klaar is en het daarmee kostenbesparend is.

Meer weten over plafonds spuiten

Als u meer wilt weten over plafonds spuiten, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij staan voor u klaar en denken graag met u mee. Er kan voor u speciaal een offerte op maat gemaakt worden, zodat u weet wat de kosten zijn als u van de diensten van Paintspray gebruik gaat maken. Alle vragen kunt u nu aan ons stellen, daar zijn we voor! Wanneer mogen wij u van dienst zijn?