Verf spuiten

Is het tijd dat je interieur een opfrisbeurt krijgt en wil je je muren en plafond opnieuw laten beschilderen? Of heb je een nieuwbouwwoning gekocht en moeten alle muren geverfd worden? Dan kun je overwegen om een spuiter in te huren om je muren, plafonds of deuren en kozijnen te laten verf spuiten. Verf spuiten is er in vele verschillende soorten, bijv muren of plafonds spuiten met latex. Of lakverf spuitwerk op deuren en of kozijnen in zijdeglans of hoogglans lak.

Een volledige woning kan op die manier in een paar dagen worden gespoten en het resultaat is egaal en streeploos. En omdat het zo snel gedaan kan worden en relatief weinig verf nodig heeft, is latex spuiten ook nog eens goedkoper. Wat deze kosten zijn, lees je hier.

Soorten verf spuiten:

verf spuiten
Verf spuitmachine

De kosten

De prijs die je betaalt voor jouw opdracht, hangt af van het aantal vierkante meters dat je wilt laten spuiten. Prijsbepalend is latex of lakverf in een kleur laten verf spuiten en van de kwaliteit van de verf die gebruikt wordt. De prijs per vierkante meter gaat naar beneden als je een groter oppervlak aan kunt bieden. In de volgende tabel vind je deze kosten, inclusief btw, materialen en arbeidsloon.

Dienst spuitwerkzaamheden Prijs per eenheid
Latex spuiten algemeen €7 – €10 per m2
Kleur toevoegen €1 – €3 per m2 extra
Latex spuiten 100 – 150 m2 €7 per m2
Latex spuiten 150 – m2 €6,50 per m2
Uurloon spuiter €40 – €60 per uur

Nieuwbouw verf spuiten

Bent u een nieuwbouwwoning aan het bouwen of zoek je een stukadoor om latex te spuiten in je nieuwe kantoorgebouw? Dan kun je al voor €5 per vierkante meter klaar zijn, mits je meer dan 250 vierkante meter aan te bieden hebt.

Witte latex op kleinere oppervlakten: als je een klein oppervlak in je woning wilt laten bespuiten, dan kun je rekenen op ongeveer €7 – €14 per vierkante meter. Het prijsverschil komt door verschillende soorten verf die worden aangeboden. Verf van betere kwaliteit is duurder en je stukadoor kan je hier prima over inlichten.
Latex aanbrengen in een kleur: het is ook mogelijk een kleur toe te voegen aan de latex. Dit heeft als voordeel dat je je muren hierna niet meer hoeft te verven. En als je de muur per ongeluk beschadigd, dan zie je dit nauwelijks omdat de kleur door de hele laag heen zit. Je betaalt dan de prijs voor de verf plus een toeslag van €1 á €2 per vierkante meter.

De prijsopbouw

De eindfactuur zal bestaan uit vier componenten. Ten eerste zijn er de arbeidskosten, ten tweede het materiaal, ten derde de machinekosten en ten vierde de voorrijkosten. De arbeidskosten nemen het grootste gedeelte van de prijs in, namelijk 60 procent. Hier kun je dus de beste besparing maken en dat doe je door of de opdracht zelf top te pakken, of door grondig marktonderzoek te doen. Het materiaal neemt vervolgens 30 procent in van de totaalprijs, de machinekosten 8 procent en de voorrijkosten 2 procent. Het volgende diagram laat deze verhouding nogmaals zien.

Keuzes die verf spuiten prijs beïnvloeden

Je zal tijdens het inplannen van je klus een aantal keuzes moeten maken die de uiteindelijke prijs positief of negatief kunnen beïnvloeden. Wel of geen kleur toevoegen? Je spaart jezelf een boel werk uit en de kleur zal volledig egaal worden aangebracht, voor maar een paar Euro per vierkante meter meer. Het oppervlak: hoe groter het oppervlak, hoe kleiner de prijs per vierkante meter. Als je meerdere muren hebt die je zou willen verven, dan kun je deze dus het beste allemaal tegelijkertijd laten doen. Kom je zo over de 100 vierkante meter, dan kan dit een fijne besparing opleveren. De verfsoort: de meeste stukadoors bieden het spuiten van de latex aan in verschillende verfsoorten. Deze zijn vaak van uiteenlopende kwaliteiten en de stukadoor zal je hierover tijdens het intakegesprek voorlichten, zodat je de juiste keuze kunt maken.

Interessante bespaartips

Latex spuiten is geen dure klus; het is goedkoper dan sausen en levert in vele gevallen een beter resultaat op. Er zijn nog enkele manieren waarop je kunt besparen op de prijs. Doe het zelf: met een latexspuit kun je vrijwel alle soorten verf spuiten, zolang hier geen korrel in zit verwerkt. Een latexspuit koop je zelf nieuw voor €300, maar tweedehands zijn ze al voor €50 te krijgen. Je kunt dan je eigen muren spuiten, de schuur, de gevel, noem maar op zonder hiervoor een stukadoor in te hoeven huren.
Een regionale stukadoor: kies een stukadoor uit je eigen omgeving en je zal bijna altijd de voorrijkosten kunnen vermijden.

Contact

Wil jij graag in contact gebracht worden met een stukadoor om latex te spuiten op de muren in jouw woning? Dan kun je onze vergelijkingstool gebruiken. Je geeft simpelweg een omschrijving van je klus en de tool zal je in een korte tijd een aantal offertes sturen van betrouwbare stukadoors uit jouw omgeving. Deze service is gratis, verplicht je niet tot aankoop maar zal je kunnen helpen bij het maken van de juiste beslissing omtrent jouw stucwerk.